Frisk dit originale trægulv op med en gulvafslibning

14 august 2019 Astrid Pedersen
Frisk dit originale trægulv op med en gulvafslibning

De fleste kan blive enige om, at et smukt og velholdt trægulv er den type gulv, der klæder en bolig allerbedst. Hvis trægulvet tilmed er originalt – det vil sige, er lagt samtidig med at boligen blev opført – er det nærmest perfekt. I gamle dage var det standard at man anvendte træ som gulvbelægning i huse og i lejligheder.

Træet, som anvendtes til gulve – hvad end det var i planke- parket- eller bræddeform – holdt (og holder stadig) en utroligt høj standard. Og så passer et originalt trægulv bare perfekt til den bolig, i hvilket det er lagt, hvad end der er tale om en patricier lejlighed, en murermester villa, eller et gammelt fiskerleje hus som har flere århundreder på bagen.

Pas godt på dit originale trægulv

Er din bolig således i besiddelse af et originalt trægulv, kan det rigtig godt betale sig at værne om dette. Mange boligejere vælger at skrotte gulvet, blot fordi det udviser tegn på almindelig slitage, og i stedet få lagt et gulv af et mere slidstærkt og knap så vedligeholdelseskrævende materiale.

Dette kan for eksempel være beton eller cement, som passer fint ind i tidens industrielle og urbane indretnings stil. Det kan også være et praktisk klik parket gulv, som har en ganske robust overflade, men som ingenlunde tåler ammenligning med et ægte trægulv. I takt med, at der er blevet længere og længere imellem de hjem, som er udstyret med et originalt og intakt trægulv, er disse kommet i høj kurs hos kræsne boligkøbere. Og netop derfor bør du passe godt på dit trægulv – det kan hurtigt vise sig at udgøre et betydeligt aktiv for din bolig!

Få gulvet flot igen med en gulvafslibning

Er gulvet blevet lidt træt og trist i overfladen, er der til alt held råd herfor. Få en snak med din lokale gulvmand om muligheden for en gulvafslibning – læs mere på Gulvkanonens blog.

Flere Nyheder