Kom dine fysiske og psykiske smerter til livs

29 august 2017 Camilla Skøtt
Kom dine fysiske og psykiske smerter til livs

Går du rundt med fysiske smerter af den ene eller den anden art, og har du opgivet traditionel behandling – eller bare fået nok af den? Eller har du psykiske vanskeligheder som angst, depression, spiseforstyrrelser eller lignende? Så bør du overveje at kigge nærmere på teknikkerne Tankefeltterapi og Emotionel Frihedsteknik.

Tankefeltterapi

Tankefeltterapi kombinerer Østens lange erfaring med kroppens energibaner med Vestens former for samtaleterapi. Energibanerne – også kaldet meridianerne – kan komme ud af kurs, og dermed oplever man ubehag enten fysisk eller psykisk. Tankefeltterapi tager udgangspunkt i det faktum, og ved hjælp af få og enkle trin, kan du banke energibanerne tilbage på rette kurs og dermed forløse eller mindske ubehaget.

Tankefeltterapi foregår ved, at du banker blidt på energibanerne i en bestemt rækkefølge, der er tilpasset dig, og derved reparere kroppens cellehukommelse. Det handler om at indstille sine tanker og følelser på problemet, mens teknikken anvendes. På den måde synkroniseres krop og sind, og det er første skridt på vejen til at få det bedre.

Emotionel frihedsteknik

Emotionel frihedsteknik er en variation af tankefeltterapi, men her bruges en standardrækkefølge til den blide banken på energibanerne, da eksperimenter har vist, at rækkefølgen ikke er afgørende for effekten.

I kombination med den lette banken bruges såkaldte positive bekræftelser, hvor du for eksempel siger: “Jeg er bange for slanger, men jeg elsker og accepterer mig selv.”

Enkelt og yderst effektivt

Metoderne til TFT og EFT er godkendt som evidensbaseret metode i USA, og det siger noget om effektiviteten. Har du fået mod på at prøve, så kan du få EFT af Mygind eller du kan tage et kort kursus, så du kan behandle dig selv. 

Effekten er som regel mærkbar allerede efter første behandling, og i forhold til blandt andet PTSD er der en positiv succesrate på 80 %. Og dét er en viden, der er værd at tage med – særligt for dig, der er skeptisk.

Flere Nyheder