Modtag behandling for dit alkoholmisbrug

02 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

I Danmark er alkohol en stor del af det sociale samvær, og det kan være svært at sige nej tak, eller holde det til et par få genstande. I praksis er der kun to tilfælde, hvor det er ok at sige nej tak til alkohol, hvis man er sammen med andre, og det er hvis man er gravid eller i bil.

Derfor kan det være nødvendigt at modtage behandling af alkoholmisbrug. For nogle kan det klares med at få gode tips til hvordan de kan mindske deres forbrug. Andre har brug for mere hjælp. Her kan der være tale om døgnbehandling eller indlæggelse. Alt efter hvor voldsomt misbruget er.

alkoholbehandling

Indlæggelse eller døgnbehandling

Når du siger ja tak til en behandling af alkoholmisbrug, tager den udgangspunkt i dig og dit misbrug. Har du et længereværende og voldsomt misbrug, kan det være nødvendigt at starte med at indlægge dig til en afrusning. Det skal ske under kontrollerede former, for en krop der er vant til store mængder alkohol kan ikke bare fra den ene dag til den anden stoppe. Der skal en nedtrapning til, for ellers går den i chok og i værste fald går kroppen i chok og du dør. 

Er dit misbrug knap så voldsomt kan du nøjes med at få i døgnbehandling. Det har den fordel, at du kan forsætte med at bo hjemme og gå på arbejde. Det er altså en behandling der er mindre indgribende i din dagligdag.

Ved siden af den reelle afrusning, tager behandlingen også udgangspunkt i dit misbrug og de årsager der ligger bag. Du vil få behandling og værktøjer til hvordan du kan klare dagligdagen uden at skulle ty til alkohol.

Det er også muligt at være tilknyttet centeret når den reelle behandling er slut. Det er med til at sikre at du ikke får tilbagefald.

Flere Nyheder